Het Raadsel van Franka 5

Deze serie van stukjes is ontstaan uit een grondige liefde voor de strip Franka van Henk Kuijpers. Alles wat je graag mag, ga je ook nauwkeuriger bekijken. En dan vallen je soms merkwaardigheden op. In deze aflevering:

Dierendag

In album nummer 5 Circus Santekraam vinden we ook nog een 5 pagina’s tellend kort verhaal met als titel Dierendag. Dit is een werkelijk ontroerend en prachtig getekend verhaal, waarin Franka het opneemt voor de verwaarloosde dieren van een aan de fles verslaafde dierenhandelaar.

3.1.1 Zo gaat het nou altijd als hij zo'n drankperiode heeft

Als Franka de dag voor Dierendag diens winkel bezoekt om iets voor Bars te kopen, treft ze enkel uitgebluste en angstige dieren aan. Zelfs de levenslustige papegaai krimpt ineen als de al vroeg beschonken winkelier onder het roepen van "Kop dicht, beest!" binnen waggelt en Franka toesnauwt: "…Nou zus … Zeg op! W-wat mot je!" Woedend stampt Franka de winkel uit en verneemt op straat van een buurman, dat het nou altijd zo gaat als hij zo’n drankperiode heeft. (zie ook 3.1.2 en 3).

5.2.2 Franka heeft nog wat opblaasbeesten over‘s Nachts als de onverlaat zich een delirium heeft gedronken, jaagt Franka hem de stuipen op het lijf met wat opblaasbeesten die ze nog aan het avontuur met de Noorderzon had overgehouden (5.2.2).

44.3.2 En nu nog maar 143.4.3 Franka heeft nog maar 2 opblaaspoppen over!

Maar … kijk eens mee op 43.4.3 van De wraak van het vrachtschip. Ze heeft er nog twee over.

Op 44.2.3 gaat de eerste af.

Op 44.3.2 klaagt ze nog: "… Het enige wat ik aan al dat gedoe heb overgehouden is (…) Hier! In mijn binnenzak … één domme opblaaspop … Het enige tastbare resultaat! Tel uit je winst!"

Nou, en die gaat even later af, dus … ?!?

Franka hééft helemaal geen opblaasbeesten meer over om de dronkelap de stuipen mee op het lijf te jagen!


© Martin Hooymans / Henk Kuijpers
Terug naar Het Raadsel van Franka (inleiding)
Terug naar Onze homepage
Schrijf iets in het gastenboek of mail naar Martin Hooymans


Last update: 21 oktober 2000.