Het Raadsel van Franka A7

In deze aparte A-serie laten we een aantal aardigheidjes uit tekeningen zien. Of noem het abnormaliteiten. Of aberraties. Of wat dan ook. In deze aflevering:

Veranderende ramen in Moordende Concurrentie

29.2.2 Let op de ramen links van de deur.Het is bekend dat Henk Kuijpers vaak hele plattegronden maakt van panden waarin zich een deel van de actie afspeelt. Zo kan hij zelfs vrij nauwkeurig camera-posities kiezen en uitvlooien of een bepaalde "shot" wel kan. Zo vinden we in de luxe-uitgave van Moordende Concurrentie uitgebreide schema's van het huis van Laura Lava in Parijs. Het gaat echter ook wel eens mis.

In haar wondermooie pand aan de Cte d'Azur ontwaakt Laura Lava en neemt een duik vanuit haar kamer in het zwembad (zie 29.2.2). En op het volgende plaatje zien we het huis en het alles eromheen van buitenaf.

29.3.1 Het huis van buiten gezien

Maar ... het lijkt wel of er iets met de sponningen van dat raam gebeurd is. Kijk maar goed op het eerste plaatje. De onderste sponning links van de deur gaat vrij snel naar boven terwijl die daarboven nog even doorloopt.

Op 29.3.1 echter loopt de onderste sponning gewoon door!!! En hij knikt pas veel later (van buitenaf gezien meer naar rechts) naar omhoog.

Tsja, je kunt nu eenmaal niet van elk huis een model bouwen. Dus er kn altijd wat misgaan...


Dank aan Aart Zeeman
Martin Hooymans / Henk Kuijpers
Terug naar Het Raadsel van Franka (inleiding)
Terug naar Onze homepage
Schrijf iets in het gastenboek of mail naar Martin Hooymans


Last update: 13 september 1998.