Het Raadsel van Franka A8

In deze aparte A-serie laten we een aantal aardigheidjes uit tekeningen zien. Of noem het abnormaliteiten. Of aberraties. Of wat dan ook. In deze aflevering:

Apotheke an der Ecke in De Dertiende Letter

Oog voor detail. Dat heeft Henk Kuijpers zeker. En dat voert hij vaak tot het uiterste door. Maar een heel enkele keer lijkt het alsof hij vergeten is wat hij een paar pagina's daarvoor heeft getekend. We nemen hier als voorbeeld een apotheek uit het dertiende album De Dertiende Letter.

In de nacht dat Uschi ontsnapt uit de Grammstein gevangenis zweeft ze met haar ballon over het dorpje Grammort, waar Willy Müller zijn Electro zaakje had, naast de "Apotheke an der Ecke". Willy is enkele dagen daarvoor door een auto-ongeluk (?) om het leven gekomen. Wij weten uiteraard dat hij is vermoord, maar dat weten de anderen nog niet. Op 14.3.1 zien we deze prachtige apotheek op de hoek van de straat.

14.3.1 De apotheek in de nacht van de ontsnapping van Uschi18.2.1 De apotheek twee dagen later

Twee dagen later loopt Emma, de weduwe van Willy, na de begrafenis langs deze apotheek (zie 18.2.1). Maar dan ziet de deur er ineens heel anders uit. En ook de zuil op de hoek is niet meer zoals eerst. Twee dagen geleden was het nog rond aan de basis en nu is het vierkant. Er zijn nog meer verschillen, maar die zijn vermoedelijk te wijten aan het dag-nacht-effect.

Niettemin lijkt het me sterk dat de zaak in zo korte tijd zo fors verbouwd is!


© Martin Hooymans / Henk Kuijpers
Terug naar Het Raadsel van Franka (inleiding)
Terug naar Onze homepage
Schrijf iets in het gastenboek of mail naar Martin Hooymans


Last update: 1 november 2000.