Het Raadsel van Franka B1

In deze aparte B-serie gaan we wat meer in op bijzonderheden die de moeite waard zijn om beter bekeken te worden. Nu eens niet zaken die niet kloppen, maar die juist heel erg kloppen. Regelmatige bezoekers kunnen het beste naar zoeken. In deze aflevering:

Geursporen

Door zijn hele oeuvre heen heeft Henk Kuijpers geursporen achtergelaten van zichzelf en zijn gezin. Op nummerplaten, boten en muren komen we (soms verdraaide) namen, initialen en data tegen. En soms komt Henk of een gezinslid zelf als figurant in een tekening voor.

12.4.2 Kruimelink's wagen HK-46-12In dit hoofdstuk heb ik er een aantal uitgelicht. Het zou me niks verbazen als er nog veel meer zijn. Maar dit is een leuk begin.

Om die geursporen beter te kunnen herkennen moeten we even stilstaan bij een paar aanwijzingen (waar er een vraagteken (?) achter staat betreft het een gok).

Henk Kuijpers (HK) werd op 10 december 1946 (10-12-46) geboren als Antonius Hendrikus Kuijpers (AHK). Zijn vrouw heet Marie-Louise (ML) Heersche (MH) en ze is jarig op 12 mei (12-05). Er is ook iets met 1975 (?) maar dat kan ik nog niet thuisbrengen. Wellicht betreft het hier de trouwdatum of zoiets, maar soms geven bijgevoegde verwijzingen uit de context geen enkele aanwijzing hiertoe, dus ...? De kinderen heten Karolien en Michiel (soms goed voor MK). En Woef is de hond van de familie.

Nummerplaten

Het aardige is dat de nummerplaten in de strips meestal niet ingevuld zijn. Dat maakt het waarschijnlijk wat eenvoudiger voor de tekenaar. Als auto’s of motoren wèl een leesbaar kenteken hebben, zit daar meestal een verwijzing in.

Verborgen namen

Op diverse plaatsen komen de namen voor, met een zekere voorkeur voor vertalingen zoals "Henry", "Cooper", "Marylou" of "Maria Louisa" en "Lord".

Figureren

Een aantal malen tekent Henk zichzelf en ook een paar andere figuranten zijn herkend.

Het spreekt, dat ik me aanbevolen houd voor aanvullingen en correcties.


Met de hulp van: Michiel Kuijpers en diverse fans, die mij mailen.
© Martin Hooymans / Henk Kuijpers
Terug naar Het Raadsel van Franka (inleiding)
Terug naar Onze homepage
Schrijf iets in het gastenboek of mail naar Martin Hooymans

Laatste wijziging: 15 juli 2001.