Het Raadsel van Franka B3

In deze aparte B-serie gaan we wat meer in op bijzonderheden die de moeite waard zijn om beter bekeken te worden. Nu eens niet zaken die niet kloppen, maar die juist heel erg kloppen. In deze aflevering:

Diverse verwijzingen

In het hoofdstuk Geursporen op deze site hebben we het gehad over verwijzingen van Henk Kuijpers naar zichzelf en naar zijn gezin. Er zijn echter nog veel meer verwijzingen in zijn tekenwerk te vinden. Op deze pagina staan "diverse verwijzingen", terwijl er op soortgelijke pagina's verwijzingen zijn te vinden naar strips, de pers c.q. de media en amusement c.q. film en theater. Uiteraard houden wij ons aanbevolen voor aanvullingen en correcties.

Simon Carmiggelt in De Wraak van het Vrachtschip

44.4.1 Simon CarmiggeltVoor degenen, die het misschien niet weten: wijlen Simon Carmiggelt was een schrijver, die zich vaak ophield in café's, alwaar hij inspiratie op deed voor allerlei typische korte verhalen. Hij schreef zo fraaie observaties van het -veelal Amsterdamse- dagelijkse leven.

Het valt misschien niet zo op, maar als we even goed kijken op de laatste pagina van De Wraak van het Vrachtschip dan zien we hem op 44.4.1 achterin het café aan een tafeltje zitten schrijven. Onmiskenbaar, rechts boven, met een glaasje wijn apart aan een tafeltje.

... wordt vervolgd ...


© Martin Hooymans / Henk Kuijpers
Terug naar Het Raadsel van Franka (inleiding)
Terug naar Onze homepage
Schrijf iets in het gastenboek of mail naar Martin Hooymans


Laatste wijziging: 3 september 2001.